zondag 11 september 2016

Adidas Terrex Agravic

Dat goed schoeisel een must have is tijdens het lopen van ultra trails staat als een paal boven water.
Goede schoenen zijn eigenlijk altijd van cruciaal belang.  Of het nu de dagdagelijkse-, de sport- of de trail-schoenen zijn.  Het is op dat punt waar ons lichaam steunt op de ondergrond waar het zich op bevindt.
Sinds kort heb ik kunnen kennismaken met een nieuw paar trailschoenen; De Adidas Terrex Agravic.

Wat onmiddellijk opvalt wanneer je de schoenen bekijkt is het gewicht.  Het is een lichtgewicht schoen die aardig inspeelt op de algemene trend op de schoenenmarkt "lightweight" vele fabrikanten kiezen ervoor om telkens lichter modellen op de markt te plaatsten.
Wat ook onmiddellijk opvalt is het agressieve profiel van de onder zool.  Het zijn als het ware tractor banden die onderaan gekleefd zijn.  Deze agressieve onder zool vertaalt zich in een ongezien tractie/grip op zachte modder padden.  De noppen op de onder zool zijn  zodanig geplaatst dat de modder er niet blijft in vast kleven en zorgen ervoor dat je tijdens het lopen er geen hinder van ondervindt.
De materiaal keuze van de onder zool bestaat uit Continental rubber gekend van de bandenfabrikant. Het Continental rubber heeft een ongeziene grip op harde droge rotsen.

Als tussen zool heeft Adidas hier gekozen voor de Boost technologie.  Dit vertaalt zich in een hoog comfort gehalte tijdens de lange trails.  De demping is hier ongelofelijk.  Volgens mij persoonlijk is dat de belangrijkste troef van deze schoen.  Het gestel wordt op deze manier gespaard en zo worden ongemakken langer uitgesteld (pijnlijke gewrichten).

Wat het bovenwerk betreft valt hier weinig over te zeggen.  Terug gewicht besparend materiaal die zeer goed ventileert en snel droogt.  De top van de schoen kreeg wat versteviging om de tenen te beschermen bij een onverwacht aanraking van stenen of rotsen. Het bovenwerk ter hoogte van de voorvoet kreeg een soort plastic/silicone beschermingsrand dit tegen het natte gras.

Enige minpunt aan deze schoen is de keuze van de veters. Bij aankoop zal men de schoen treffen met ronde harde veters.  Ronde veters lossen sneller dan platte veters, dus heb ik mijn schoenen voorzien van platte veters.  Een kleine ingreep dus.  Wat wel positief is aan de veters is de plaatsing van de veters.  Vooraan en bovenaan staan de veters wat wijder en in de midden staan de veters wat dichter tegen elkaar.  Dit resulteert in een stabiele schoen die comfortabel draagt.

Kortom: De Adidas Terrex Agravic is een top schoen voor het langere werk.  Het is een schoen die zich goed thuis voelt op rotsachtig droog terrein alsook een vochtig modder terrein.  De combinatie licht, snel, comfortabel en grip is één van de redenen waarom ik niet met één paar gebleven ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten