Over mezelf

NAAM: Thomas Beirnaert

GEBOREN: 07/07/1977

WOONACHTIG: Beernem

STATUS: Gehuwd met Leen Teerlinck en papa van Elle en Bes


                                             mijn 3 schatjes
    
 
 
E-MAIL: thomasbeirnaert@live.be

Ik ben reeds meer dan 20 jaar aktief in lange duursport.  In mijn jeugd sloot ik mij aan bij Beverhout A.C., daar bleek dat ik reeds een voorliefde had voor het toen langere werk (cross en weg) piste sprak mij niet zozeer aan. 
Rond 2004 had ik de smaak te pakken van het fietsen en rolde ik binnen in de wereld van duatlon.  Vooral Benny Vansteenlant inspireerde mij enorm, hij was de man die België op de duatlon wereldkaart zette. 
Naderhand groeide de interesse naar de triatlon sport.  Het was vooral het magische rond de triatleten die mij enorm aansprak en de mythe rond de "Iron Man".  Al snel bleek dat lopen mijn sterkste onderdeel was en dat zwemmen steeds een overleving in het water was.  Voor mij begon de wedstrijd na het zwemonderdeel, éénmaal op de fiets kon ik onder stoom komen en in het afsluitende looponderdeel kon ik nog heel wat goed maken.
Doordat ik bezig was op de lange afstand hield ik mij ook bezig met de het marathon onderdeel.  De marathon de legende van een Griekse soldaat, Pheidippides, die ooit van Marathon naar Athene liep met de boodschap dat ze de strijd tegen alle verwachtingen tegen de Perzen in gewonnen hadden en toen terplekke doodviel van uitputting. Ook een mytisch verhaal die me enorm aansprak, (behalve de finale).
Uiteraard vraagt al zo'n passie en bezieling veel tijd en aandacht.  Maar mijn leven kreeg in 2005 en 2009 een andere wending.  Ik werd de trotse papa van Elle en later van Bes, de liefde voor mijn vrouw en mijn meisjes zorgde ervoor dat de vele eenzame uren op de fiets vervangen werden door de warme uren in het gezinsleven.  De fiets en het wetsuit werden opgeborgen, lopen die minder tijdrovend is, was dus nog mijn enige fysieke en mentale uitlaatklep.
De marathon en de halve marathon waren mijn favoriete afstanden, het waren afstanden waar je niet onbezonnen met je krachten kon omspelen en ervaring was ook een belangrijk onderdeel van de marathon.  Ook leerde je jezelf mentaal sterker maken tijdens die race tegen de klok.
Een ommekeer kwam er in 2011 tijdens een alternatieve wedstrijd een trail loop te Aywaille, de OHM-trail, daar werd ik verliefd op die mooie sporttak die het langeduurlopen combineert met een mooi kader in de natuur.  Toen wist ik dat mijn hart hier lag, geen race meer tegen de tijd in een grootstad, maar een strijd tegen jezelf en de natuurelementen.  En dit allemaal in een sublieme omgeving.  2012 Stond volledig in teken van het trailgebeuren.  Het doel is om hierin verder te gaan en steeds hogere bergen op te lopen. 

1 opmerking:

  1. Hallo Thomas. Leuk iemand met dezelfde achternaam te treffen, met ook wel een beetje dezelfde sportachtergrond, alhoewel mijn ambities stukken lager liggen dan die van jou. Ik hou ook het meeste van lopen op onverhard terrein, maar dan wel met wat hindernissen er bij (survivalrun) en mag mezelf ook graag belonen met een speciaal biertje. Ik wens jou veel succes met je trails, je blog en vooral met je gezin.
    Groeten,
    Willy Beirnaert

    BeantwoordenVerwijderen