woensdag 18 februari 2015

Cavaloop

Afgelopen weekend stond de cavaloop op het programma, vooraf had ik mij voorgenomen om ginds in het provinciaal domein Het Leen niet te kwistig om te springen met het onderdeel "Lopen".
Mijn briljant plan bestond eruit om de zaken te bekijken als training en niet zozeer als "om het eerste".  Zo briljant als mijn plan zo zwak de uitvoering van mijn strakke plan.
Vooraf stond dus op het schema 3u30' D2 maar zoals eerder gemeld werd dit plan naar de prullenmand verwezen mede door volgende.
1)Aanwezigheid van dochterlief.
2)Toch maar niet zomaar een zege uit handen laten gaan.
3)Maar eerlijkheidshalve, éénmaal de combinatie van volgende ingrediënten borstnummer, startsignaal en andere lopers zich aanbied is het moeilijk om toch dan niet mijn "kunnen" te proberen te etaleren.
Van bij de start meldden zich onmiddellijk 4 podiumkandidaten ééntje te veel dus om een 3-traps podium te vullen.  De eerste ronde verliep tamelijk vlot en zo kwamen we door met z'n vieren aan een gemiddelde van een mooie 15km/u. 
Halfweg de tweede ronde besloot ik om lichtjes aan de boom te schudden waardoor we met een trio overbleven. Er heerste een aangename sfeer in het selecte groepje en konden het goed met elkaar vinden.

Bij het ingaan van de derde ronde besloot ik eens flink door te trekken.  Ik trok het tempo de lucht in waardoor we onmiddellijk met een duo liepen en een twintigtal minuten later kon ik me eindelijk los maken en een kleine voorsprong maken. 
De laatste ronde kon ik vlot controleren zodoende dat ik fris kon binnenlopen nog net onder de 3 uur.
Dit was een mentale opsteker en uiteindelijk een goede training voor de eco trail Paris.
Volgende test en wedstrijd wordt de North C Trail te Koksijde om daarna het voorjaar af te sluiten op de Eifeltoren

 
 

1 opmerking:

  1. Tot zover je strak plan Zag je langs komen tijdens je boomschudden. ;-) Toeval of niet, maar heb nu lichte verkoudheid. Suc6 met NorthSeaTrail en EcoTrailParis.

    BeantwoordenVerwijderen